Twitter a lansat funcţia Spaces, care permite utilizatorilor să intre în camere virtuale în care pot purta conversaţii audio în timp real

Publicat 2021-05-04 03:46:16

Twitter a lansat funcţia Spaces, care permite utilizatorilor să intre în camere virtuale în care pot purta conversaţii audio în timp real, transmite CNBC. Compania a început să testeze Spaces în noiembrie 2020, cu un număr limitat de utilizatori. Luni a început însă lansarea funcţiei la nivel global pentru utilizatorii de iOS şi Android ai Twitter, care au 600 sau mai mulţi utilizatori.

Spaces este unul dintre primii intraţi pe o piaţă în creştere rapidă a conversaţiilor audio live. Această tehnologie a atras anul trecut atenţia Clubhouse, un start-up care a câştigat rapid popularitate în rândul investitorilor în capital de risc.

Luna trecută, Facebook şi-a anunţat planurile de a crea acest tip de funcţionalitate pentru propriile sale servicii, iar Spotify a cumpărat recent Betty Labs, care creează o aplicaţie live-audio axată pe sport.

Aceste camere virtuale vor juca un rol cheie în obiectivul ambiţios al Twitter de a-şi mări baza zilnică de utilizatori activi la 315 milioane până la sfârşitul anului 2023.

Cum va funcţiona Spaces

Utilizatorii Twitter vor vedea apărând bule violet în partea de sus a cronologiilor lor, atunci când au loc conversaţii live. Utilizatorii vor putea atinge acele bule violet pentru a se alătura unui spaţiu. Odată ajunşi în interior, utilizatorii vor putea trimite un tweet sau vor putea trimite mesaje gazdelor Space, sau vor putea solicita să vorbească.

În calitate de gazdă a unui spaţiu, utilizatorii vor avea capacitatea de a-şi modera camerele invitând pe alţii, alegând cine poate vorbi şi eliminând orice problemă.

Urmează şi... Ticket Spaces

Luni, Twitter a anunţat, de asemenea, că lucrează la o funcţie viitoare numită Ticket Spaces. Această funcţie va permite utilizatorilor să creeze spaţii care necesită altor persoane să cumpere un bilet pentru a se alătura. Aceasta au rolul de a permite utilizatorilor să genereze bani din Spaces şi să îi stimuleze să găzduiască mai multe conversaţii audio live pe Twitter.

Gazdele vor câştiga majoritatea veniturilor din vânzarea de bilete, în timp ce Twitter va păstra o sumă mică, a spus compania. Ticket Spaces vor începe să fie disponibile pentru un număr limitat de utilizatori, în lunile următoare.

Sursa
Rețele Sociale: UE avertizează Apple să acorde un tratament egal tuturor aplicaţiilor de pe platforma sa, după acuzaţii venite din partea Facebook

Comisarul antitrust al Uniunii Europene, Margrethe Vestager, a avertizat Apple să acorde un tratament egal tuturor aplicaţiilor de pe plat...

Rețele Sociale
Viral pe internet. Cum arată porumbeii curcubeu care i...

Pentru mulţi oameni, porumbeii sunt ceva extrem de obi...

Rețele Sociale
Utilizatorii WhatsApp care nu vor accepta noile condiţ...

După ce şi-a ameninţat propriii utilizatori că le v...

Rețele Sociale
Facebook lansează Neighborhoods, un instrument social ...

Aplicaţia Facebook va avea o secţiune dedicată comun...

Rețele Sociale
Twitter a cumpărat o tehnologie care creează servicii...

Platforma socială Twitter pregăteşte terenul pentru ...

Rețele Sociale
Spotify a încheiat primul trimestru din 2021 cu 158 de...

Serviciul de streaming Spotify a anunţat miercuri, 28 ...

Rețele Sociale
Instagram ascunde like-urile, dacă utilizatorii doresc...

Instagram a început un nou test pe tema like-urilor, d...

Rețele Sociale
Irlanda a lansat o investigaţie împotriva Facebook, d...

Comisia pentru Protecţia Datelor (DPC) din Irlanda a l...

Rețele Sociale
Netflix lansează propriul TikTok, cu clipuri amuzante ...

Aplicaţia Netflix are o nouă secţiune, numită Fast ...

Rețele Sociale
Facebook Messenger a picat în România şi în alte ţ...

Rapoarte online sugerează că mulţi utilizatori de Fa...

Rețele Sociale
Facebook construieşte o clonă a Clubhouse...

Clubhouse a creat o nouă nişă pe social media, iar F...

© Copyright 2021 StiriAZ.ro - Stiri din ziare, reviste, ultimele stiri.
Continutul si imaginile stirilor sunt © Copyright-ul site-urilor de la care au fost preluate. StiriAZ.ro nu este raspunzator pentru continutul lor.