Mai putini suceveni dau examen pentru permisul auto | Aproape 400 de cadre didactice s-au inscris pentru examenul de definitivat din acest an | Cele mai multe inmatriculari in Suceava sunt pentru masini mai vechi de cinci ani | Incet, dar sigur, se inchid toate laboratoarele DSP din judet | Cobrex sustine ca biletele pentru zborurile de la Suceava la Madrid si Verona vor putea fi cumparate incepand de luni | Cel putin 200 de angajati suceveni din Sanatate si Asistenta sociala vor protesta la Bucuresti si au semnat pentru declansarea grevei generale | Curatam intrarile in Resita si mentinem | O femeie de 34 de ani acuzata de uciderea romanului Raul Nicolaie, la Londra | Horoscop 20 aprilie 2017 | Accident feroviar in Austria. Zeci de persoane ranite dupa ce doua trenuri s-au ciocnit | Avertisment pentru proprietarii de masini abandonate din Caransebes! | ULTIMA ORA! Incendiu la un depozit de bere in Focsani, hala in flacari la Vartescoiu | ULTIMA ORA! Cutremur in Vrancea noaptea trecuta | ULTIMA ORA! Cod galben de vant pentru zona joasa a Vrancei pana la ora 15.00 | ULTIMA ORA! Control mixt la Gradinita 15 din Focsani, in aceasta dimineata | DETALII INGROZITOARE! Trei baieti minori, VIOLATI si AGRESATI SEXUAL de propriul tata; pe unul dintre ei l-a obligat sa se uite la filme porno | Spotlight #4 a celebrat in 2018 anul Centenarului impreuna cu peste 500.000 de bucuresteni si turisti | Stejarii Romaniei si silvicultorii Romsilva, la impadurit langa Branesti | Handbalistele de la CSM Bucuresti s-au relaxat dupa calificarea in Final Four-ul de la Budapesta cu o sedinta foto | Promisiunile neonorate ale guvernului scot sanatatea si asistenta sociala in strada. De data aceasta, organizat! |
Stiri din Romania de la A la Z

Reguli noi in ROFUIP, cu privire la auxiliare. Cine va alege materialele utilizate la fiecare clasa

Principalele modificari aduse prin ordinul de modificare a Regulamentului de Organizare si Functionare a Unitatilor de Invatamant Preuniversitar (ROFUIP) se refera la auxiliare, a anuntat, miercuri dimineata, ministrul Educatiei, Liviu Pop, intr-o interventie telefonica la un post de televiziune.
In noul Regulament, art. 66 stabileste, la lit. a), ca printre atributiile catedrelor si comisiilor metodice se numara si stabilirea modalitatilor concrete de implementare a curriculumului national, selectarea auxiliarelor didactice si a mijloacelor de invatamant din lista celor aprobate/avizate de Ministerul Educatiei "adecvate specificului unitatii de invatamant si nevoilor educationale ale copiilor/elevilor, in vederea realizarii potentialului maxim al acestora si atingerii standardelor nationale", precum si stabilirea schemei procedurii de utilizare a auxiliarelor didactice in unitatile de invatamant.
De asemenea, la art. 176, ROFUIP stabileste ca "adunarea generala a parintilor (constituita din toti parintii, tutorii sau sustinatorii legali ai copiilor/elevilor de la grupa/formatiune de studiu - n.r.) hotaraste referitor la activitatile de sustinere a cadrelor didactice si a echipei manageriale a unitatii de invatamant, privind activitatile si auxiliarele didactice si mijloacele de invatamant utilizate in demersul de asigurare a conditiilor necesare educarii copiilor/elevilor. " Zilele trecute, Ministerul Educatiei a publicat rezultatele primei etape de avizare/aprobare a auxiliarelor.
Cititi si: Auxiliarele scolare, disponibile abia de acum in invatamantul preuniversitar. Vezi LISTA Sursa"Ratusca cea urata" vine, din nou, la teatru
Actorii Teatrului pentru Copii si Tineret „Calutul de Mare” ii asteapta, astazi, 18 apri...

Finantarea universitatilor si sanctionarea productivitatii in cercetare - in date
Publicarea Repartitiei preliminare a locurilor bugetate pentru Universitatile din Romania a starnit ...

Statul paralel cu stiinta, sau povestea pilelor Karpen
Recent, Ministerul Cercetarii a facut o gafa. Incercand sa provomeze rezultatele inventatorilor roma...

Despre finantarea publica a cercetarii
Preambul: Cercetarea stiintifica, sub toate formele ei, este o componenta esentiala a progresului nu...

Scrisoare deschisa. Viciu grav de procedura la UEFISCDI
In atentia: D-lui Prof. Univ. Dr. Ing. Nicolae Burnete, Ministrul Cercetarii si Inovarii D-lui Prof....


In memoriam academician Serban Papacostea
Cadrele didactice ale Facultații de Istorie și Științe Politice iși exprima...

Zeci de programe de masterat, intrate in lichidare
Universitatile au din ce in ce mai putine programe de masterat, multe din programele de anii trecuti...

Vreti sa luati parte la "Petrecerea iepurasilor"?
Copilasii sunt asteptati sambata, 7 aprilie, de la ora 11.00, la restaurantul „Harlequin”...

Sapte elevi de la Liceul "Callatis", calificati la etapa nationala a olimpiadelor scolare
Premiați cu locul intai la olimpiadele județene, sapte elevi de la Liceul Teoretic „...

Stapanii algoritmilor: O examinare a olimpiadelor de informatica si matematica
Traim vremuri in care vietile ne sunt tot mai mult prezise si decise de algoritmi. Cine sunt cei car...