Locuri de munca in Uniunea Europeana cu salarii care pornesc de la 1000 euro si ajung la 6.500 eurp | Locul unde traiesc cei mai fericiti oameni din lume. Nu exista coruptie, iar salariile sunt intre 2.000 si 10.000 de euro | Subiectele zilei:Cum il impiedica rivalii lui Dragnea din PSD pe seful formatiunii sa ia puterea absoluta in partid; Panica cleptocratilor; Topul romanilor care pleaca din tara, pe regiuni | Tomac: Ministrul Justitiei a facut ce i-au cerut Tariceanu si Dragnea, pentru care a fi la putere inseamna sa aiba sub control toata Justitia | Indicele Robor la 6 luni a ajuns la 2,42%, cel mai mare nivel din octombrie 2014 | Actorul Stephen Fry a dezvaluit ca sufera de cancer | Coloana sonora compusa de Howard Shore pentru "Stapanul inelelor", transpusa pe vinil | Populistul care sfideaza intreaga Europa | Donald Tusk i-a cerut guvernului din Polonia sa combata afirmatiile antisemite din spatiul public | O femeie a intrat cu masina intr-o bariera de securitate de la Casa Alba | Un spital din Damasc a fost atacat cu rachete de catre militanti islamisti | Donald Trump avertizeaza in legatura cu "faza a doua" a masurilor impotriva Coreei de Nord, dupa adoptarea celor mai dure sanctiuni | Opt milioane de lei de la CJ Cluj pentru salvarea SC Drumuri si Poduri Judetene SA Cluj | Breck news | Dincolo de universalitatea scriitorului, zambetul... | Act de vandalism la sediul PSD Cluj | Un timisean a murit la spital, rapus de gripa! | ACS Poli Timisoara are un meci infernal la Craiova | Cinci persoane retinute intr-un dosar de evaziune fiscala | Raport devastator al Eurostat: Romania, printre tarile cu cel mai mic salariu minim din Uniunea Europeana |
Stiri din Romania de la A la Z

Bani mai multi pentru profesorii care participa la evaluarea manualelor scolare. CNEE lanseaza un nou apel de selectie

Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE) reia apelul public pentru selectia cadrelor didactice in vederea constituirii grupurilor de lucru (pe discipline) care vor evalua proiectele de manuale scolare pentru clasele I-VI. Ministerul Educatiei anunta ca inscrierea se deruleaza exclusiv online, in perioada 12 - 19 februarie 2018, prin completarea formularului publicat pe site-ul CNEE.
"Procesul se va derula conform prevederilor ordinului ministrului educatiei nationale nr. 5.645/2017 si vizeaza atat selectia profesorilor cu statut de evaluatori cooptati, cat si a specialistilor externi (absolventi de studii superioare in domeniul Stiinte ale educatiei). Misiunea expertilor selectati este de a analiza si evalua calitatea proiectelor de manuale scolare propuse de autori/grupuri de autori. Principiile care stau la baza selectiei sunt competenta si experienta acumulate/probate, precum si disponibilitatea manifestata pentru implicarea in activitatile de evaluare a proiectelor de manuale scolare din anul scolar anterior", precizeaza reprezentantii MEN.
Pentru a fi selectate in calitate de evaluatori cooptati, cadrele didactice trebuie sa fie angrenate in activitati de predare-invatare-evaluare in invatamantul preuniversitar, corespunzatoare ciclului de invatamant si disciplinei pentru care se evalueaza proiecte de manuale scolare si sa probeze ca poseda specializarea corespunzatoare sau o specializare inrudita, care-i acorda dreptul de a preda disciplina la care s-a inscris si de a evalua proiectele de manuale scolare depuse la disciplina in cauza. De asemenea, sunt obligatorii abilitatile practice de operare pe computer.
Vor avea prioritate, in procesul de selectie a evaluatorilor cooptati, cadrele didactice care detin fie gradul didactic I in domeniul disciplinei/in domenii conexe celui pentru care se inscriu, fie titlul stiintific de doctor in aria de expertiza/arii conexe sau au absolvit cursuri/module specifice activitatilor de evaluare a proiectelor de manuale scolare/de abilitare curriculara/de evaluare de proces.
"Activitatea grupurilor de lucru este supusa monitorizarii CNEE. In situatia in care cadrele didactice selectate nu demonstreaza competenta si eficienta in activitatea desfasurata, acestea pot fi inlocuite cu persoanele desemnate ca rezerve in urma selectiei. Valorile nete ale onorariilor primite pentru evaluarile de manuale scolare sunt, in acest an, cu peste 30% mai mari decat cele acordate anul trecut", a mai anuntat Ministerul Educatiei.
O sesiune de selectie a avut loc si in perioada 22 ianuarie - 2 februarie, rezultatele urmand sa fie anuntate intre 5 si 16 februarie. CNEE relanseaza, insa, apelul catre cadrele didactice, semn ca incercarea anterioara nu a atras destui profesori. SursaCe traseu va avea procesiunea icoanelor "Calea Sfintilor"
Duminica, 25 februarie, Biserica Ortodoxa se afla in Duminica Ortodoxiei, prima din Postul Mare. Cu ...

Ziua portilor deschise, la Scoala nr. 12 "B.P. Hasdeu"
Astazi, Scoala Gimnaziala nr. 12 „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Constanta isi deschide p...

Abrambureala cu cei 448 milioane lei ai contribuabililor continua la Ministerul Cercetarii
Am inceput sa scriem pe acest subiect anul trecut in decembrie aici. Apoi, luna aceasta am continuat...

Sistem de vouchere pentru invatamantul din Romania
Concept. Sistemul de vouchere in educatie a fost gandit de economistul Milton Friedman, fost laureat...

Cristi Danilet: S-au bagat atatia bani in redactarea codurilor, iar dupa trei ani gasesti ca au defecte: dezavantajeaza anumiti infractori din Romania
Interviul de mai jos are doua parti. In prima parte, judecatorul Cristi Danilet vorbeste despre nevo...


Lost in Translation. Competitiile UEFISCDI si deontologia academica
N-as fi supus atentiei publice experienta de candidat intr-o competitie de cercetare daca n-as fi cr...

UEFISCDI - catre un sindicat al plagiatorilor?
In atentia: D-lui Prof. univ. dr. Adrian Curaj, Director General al UEFISCDI, D-lui Acad. Prof. univ...

Candidat eliminat la Bac, dupa ce i-a sunat telefonul mobil in timpul examenului
Bacalaureat 2018 continua, vineri, cu proba D, de evaluare a competentelor digitale. Pentru aceasta ...

Prin ce aventuri trec "Alba ca Zapada si cei sapte pitici"
Trupa „Sufletel” pune in scena, sambata, 10 februarie, de la ora 11.00, la restaurantul ...

Rectori cu musca pe caciula
Nu voi intelege in ruptul capului cum 44 de rectori de la Universitati de calibre diferite au putut ...